De nieuwe BMW F 850 GS Adventure.

De nieuwe BMW F 850 GS Adventure.

De nieuwe BMW F 850 GS Adventure: Dé referentie in het middenklasse “Adventure” segment.

De GS modellen van de F Serie van BMW Motorrad staan al ruim tien jaar garant voor toonaangevende toereigenschappen, sportieve handling en uitstekende off-road prestaties. Daarnaast vormen de GS modellen een perfecte metgezel voor het afleggen van lange afstanden. Na de presentatie van de BMW F 750 GS en BMW F 850 GS in het voorjaar van 2018 breidt BMW Motorrad het aanbod in dit segment verder uit met de nieuwe BMW F 850 GS Adventure.

De BMW F 850 GS Adventure combineert het kenmerkende karakter van de BMW F 850 GS met geoptimaliseerde off-road prestaties en verbeterde kwaliteiten voor lange afstanden. Net als de BMW R 1250 GS Adventure met boxermotor – de benchmark in deze klasse – is de BMW F 850 GS Adventure de ideale motorfiets voor avontuurlijke lange afstandsreizigers en off-road georiënteerde bestuurders in het middensegment.


Nieuwe, krachtige en verfijnde tweecilinder-in-lijn motor met op 90° verzette kruktappen en 270/450 graden ontstekingsafstand.
De technici hebben een krachtig en aantrekkelijk motorgeluid gecreëerd door een krukas met op 90 graden verzette kruktappen en een ontstekingsafstand van 270/450 graden toe te passen. Ongewenste vibraties worden geabsorbeerd door twee contra-roterende balansassen, terwijl de mechanisch bediende natte plaatkoppeling (anti-hop) zorgt voor een merkbaar lichtere bediening van de koppelingshendel en extra veiligheid dankzij de reductie van het motorkoppel. Schakelen gaat via een zesversnellingsbak waarbij de secundaire aandrijving zich nu aan de linkerzijde bevindt.

Standaard aanwezige rijmodi ‘Road’ en ‘Rain’ plus ABS en ASC garanderen veel rijplezier en verbeterde veiligheid. Rijmodi Pro zijn optioneel.
De nieuwe BMW F 850 GS Adventure biedt maximale controle voor alle berijders dankzij de rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’, terwijl de combinatie van BMW Motorrad ABS met ASC (Automatic Stability Control) een hoog veiligheidsniveau garandeert. Met het standaard aanwezige, Dynamic Brake Light worden achterliggers nog beter gewaarschuwd door de remmende motorfiets. Tevens is de BMW F 850 GS Adventure naar wens af-fabriek leverbaar met Rijmodi Pro en de afzonderlijke rijmodi ‘Dynamic’, ‘Enduro’ en ‘Enduro Pro’. Dynamic Traction Control (DTC) en ABS Pro wat veilig remmen in bochten mogelijk maakt, zijn eveneens optioneel beschikbaar.

Nieuwe stalen brugframe, geoptimaliseerd rijwielgedeelte en nieuwe positionering van 23 liter brandstoftank.
Het frame van de BMW F 850 GS Adventure is gemaakt van hoogwaardige, aan elkaar gelaste componenten. Het frame integreert de tweecilindermotor als een ondersteunend element en biedt voordelen op het gebied van torsiestijfheid en robuustheid. De brandstoftank is geplaatst in de klassieke positie tussen het zadel en de stuurkolom, voor geoptimaliseerde opbergmogelijkheid en een verbetering van het zwaartepunt. Bij de BMW F 850 GS Adventure biedt de tank een grotere inhoud van 23 liter, goed voor een bereik van ten minste 550 kilometer in combinatie met de hoge brandstofefficiency.

Scherper en gespierder Adventure design, geoptimaliseerde ergonomie en verbeterde eigenschappen voor wereldreizigers.

Het nieuwe, robuuste ontwerp benadrukt het avontuurlijke wereldreiskarakter van de BMW F 850 GS Adventure. Het grotere, in twee standen verstelbare windscherm en handkappen zorgen voor een betere bescherming tegen de elementen. Brede enduro-voetsteunen, een verstelbare schakelpedaal en voetrem, valbeugels en een roestvrijstalen bagagerek maken de standaarduitrusting van de BMW F 850 GS Adventure compleet. Behalve de standaardversie is de BMW F 850 GS Adventure ook verkrijgbaar in de stijlvarianten ‘Exclusive’ en ‘Rallye’.

Uniek assortiment van optionele uitrusting en accessoires.
De nieuwe BMW F 850 GS Adventure is optioneel leverbaar met een reeks voorzieningen die uniek is in deze klasse. Of het nu gaat om verschillende zithoogtes, bijvoorbeeld voor de buddyseat (zelfde als bij de F 850 GS), de aluminium kofferhouder en sierpanelen, nieuwe full LED-koplamp en LED-koplamp uitbreiding, Connectivity met 6,5-inch TFT- kleurendisplay of Intelligent Emergency Call (eCall) de lijst van fascinerende voorzieningen voor optimaal rijplezier is zeer uitgebreid voor een model in dit segment.

Highlights nieuwe BMW F 850 GS Adventure.

 • Krachtige tweecilinder-in-lijn motor met slagvolume van 853 cc, 70 kW (95 pk) bij 8.250 t/min 92 Nm bij 6.250 t/min.
 • Zeer krachtig en aantrekkelijk motorgeluid dankzij krukas met kruktappen die 90° ten opzichte van elkaar zijn gedraaid en een ontstekingsinterval van 270/450 graden.
 • Nieuw stalen brugframe voor verbeterde robuustheid en rijprecisie.
 • Nieuwe upside-down telescoopvork plus dubbelzijdige aluminium swingarm met centraal geplaatst veerbeen voor verbeterde veerkarakteristiek.
 • Standaard met ABS, ASC en rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’.
 • Rijmodi ‘Pro’ met ABS Pro en Dynamic Brake Light, DTC en de nieuwe rijmodi ‘Dynamic’, ‘Enduro’ en ‘Enduro Pro’ optioneel leverbaar.
 • Dynamic ESA optioneel verkrijgbaar.
 • Nieuw elektrisch systeem met krachtigere dynamo en startmotor.
 • Full LED-koplamp standaard.
 • LED-dagrijverlichting en LED-koplamp uitbreiding optioneel verkrijgbaar.
 • Connectivity met multifunctioneel instrumentencluster en 6,5-inch TFT-kleurendisplay optioneel verkrijgbaar.
 • Intelligent Emergency Call (eCall) optioneel leverbaar.
 • Geoptimaliseerde off-road- en reiscapaciteiten plus verbeterde wind- en weersbescherming.
 • Verbeterde ergonomie, met name voor off-road rijden.
 • 23 liter brandstoftank goed voor ten minste 550 km bereik.
 • Uitgesproken Adventure design dankzij vernieuwd ontwerp.
 • Nieuwe kleurenconcepten en stijlvarianten ‘Rallye’ en ‘Exclusive’.
 • Unieke reeks opties en accessoires in deze klasse.

Terug naar overzicht