Politiezone Antwerpen kiest voor 22 nieuwe BMW R 1250 RT’s

Politiezone Antwerpen kiest voor 22 nieuwe BMW R 1250 RT’s

De Antwerpse politie is het eerste politiekorps dat de nieuwe BMW R 1250 RT in ontvangst neemt. Gisteren leverde BMW Motorrad Belux 22 nieuwe BMW R 1250 RT’s af aan de Politiezone Antwerpen. Dit zijn de allereerste exemplaren van het gloednieuwe model die in Europa geleverd werden. “We zijn verheugd dat de politie het vertrouwen in BMW Motorrad opnieuw heeft bevestigd”, aldus Christian Lambert, Directeur BMW Motorrad.

De vorige generatie van de BMW RT werd ingeruild voor de nieuwste BMW R 1250 RT die pas enkele maanden geleden werd voorgesteld. “Een echte primeur dus, zeker omdat de lancering van de BMW R 1250 RT pas in het voorjaar gepland is” licht Christian Lambert, Directeur BMW Motorrad Belux toe.

De overhanding vond plaats bij de BMW Motorrrad concessie Meeusen Motoren te Wijnegem. De bestickering van de motoren werd voorzien door het gespecialiseerde bedrijf OTM. De installatie van de radiocommunicatie, essentieel voor het uitvoeren van de politionele taken, gebeurde door ABIOM.

De politie bevestigde al vaker het vertrouwen in BMW Motorrad. In België en Luxemburg werden er in de afgelopen jaren al meer dan 800 motoren afgeleverd aan lokale en federale politiediensten alsook aan militaire en douane diensten. Naast de BMW R 1250 RT wordt onder andere ook de sportieve BMW F 750 GS vaak ingezet door de politiediensten. De BMW R 1250 RT is al 40 jaar de perfecte politie- en escortmotor voor onze klanten over de hele wereld. In meer dan 150 landen is de RT de partner van de autoriteiten wereldwijd, van Australië, Azië, Afrikaanse landen, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

De nieuwe BMW R 1250 RT met ShiftCam boxermotor werd onlangs voorgesteld en ziet er dankzij het n ieuwe front dynamischer en slanker uit. De motor is uitgerust met een 10,25" groot tft-kleurenscherm met mogelijkheid tot geïntegreerde kaartnavigatie en connectiviteit. Dankzij zijn uitstekende leesbaarheid, duidelijke menunavigatie en sterk geïntegreerd bedieningsconcept staat de nieuwe R 1250 RT aan de top van het gamma motorfietsen in serieproductie. Via het splitscreen kun je meerdere functies tegelijk bekijken, bijvoorbeeld de huidige snelheid samen met de boordcomputer.

Terug naar overzicht