BMW Motorrad presenteert de R 1300 GS Trophy Competition Bike en F 900 GS Trophy Marshal Bike.

BMW Motorrad presenteert de R 1300 GS Trophy Competition Bike en F 900 GS Trophy Marshal Bike.

Superieure off-road en rij-expertise voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia.

Wanneer in totaal 22 nationale teams - waaronder zes vrouwen- en 16 mannenteams - met in totaal 60 rijders strijden om de felbegeerde trofee tijdens de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibië van 15 tot 20 september 2024, kunnen ze tijdens hun reis door Namibië vertrouwen op een superieur werkpaard: de BMW R 1300 GS Trophy Competition Bike.

De R 1300 GS Trophy Competition Bike is exclusief ontwikkeld voor deze competitie, die sinds 2008 wordt gehouden op basis van de R 1300 GS en is dankzij speciale accessoires uitgerust voor alle eventualiteiten. De grote GS met zijn krachtige boxermotor is uitgerust met een stuurverhoger, motorbeschermbeugel, onderrijbescherming en framebescherming, verstelbare versnellings- en remhendels, GS Vario voetsteunen voor de rijder, enduro handgrepen, koplampbescherming en witte handvatverbreders. De grove offroadbanden op de zwarte kruisspaakwielen en de enkele zitbank zijn ontworpen om het soms moeilijke terrein van de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibië in Oost-Afrika aan te kunnen.
Op een paar details na kan de R 1300 GS Trophy Competition Bike worden geconfigureerd op basis van de R 1300 GS Trophy.

Hoewel de BMW Motorrad Competition Bike niet in exact deze vorm te koop is, is hij gebaseerd op de R 1300 GS Trophy modelvariant, met uitzondering van enkele details zoals de stickers, de grote onderrijbescherming en de versnellingshendel. De basiskleur Racing Blue metallic zegt alles: met zijn rode en witte strepen en belettering, gecombineerd met het mat wit metallic gespoten achterframe, wekt de R 1300 GS Trophy letterlijk de eetlust op voor sportief off-road rijden - net zoals de 22 teams in september zullen ervaren op hun R 1300 GS Trophy Competition Bikes.

In de geest van geavanceerde terreinexpertise is de Trophy af fabriek uitgerust met radiatorbeschermers om te beschermen tegen schade, bijvoorbeeld door steenslag. De robuuste kruisspaakwielen maken ook deel uit van de offroad-uitrusting. Ze worden standaard geleverd met zwarte velgen en zijn als optie af fabriek ook verkrijgbaar in het goud.
De BMW F 900 GS Trophy Marshal Bike - de sportieve, offroad BMW GS voor de middenklasse is het voertuig voor het GS Trophy Marshal Team.

De GS Trophy Marshals, die de deelnemers veilig door het uitdagende terrein van Namibië loodsen, kunnen ook rekenen op een hoog niveau van off-road expertise. Gebaseerd op de F 900 GS, vormt de F 900 GS Trophy de topmotor van BMW Motorrad in het middenklasse touring enduro segment.

Met een vermogen van maar liefst 77 kW (105 pk) en een aanzienlijk breder inzetgebied dankzij sterk verbeterde off-road kwaliteiten en een drastische gewichtsvermindering van 14 kg ten opzichte van zijn voorganger, kan de sportieve vertegenwoordiger van de GS-modellen in de F-serie - zoals de R 1300 GS Trophy Competition Bike - zich ook thuis voelen in Namibië.

Terug naar overzicht