Basis Off Road Training met BackTrail

MAANDAG 30 SEPTEMBER 2019 - VOLZET

Basis Off Road Training met BackTrail

De enige échte BMW GS ervaring in België! Met Tom van BackTrail hebben we een BMW Certified Offroad Instructor die ons zal begeleiden. Op maandag 30 september volgen we de Basis Off Road Training. - VOLZET

Basis Offroad Training
Met onze BASIS TRAINING willen we vooral mikken op diegene die voornamelijk ervaring hebben in het rijden op asfalt en zichzelf willen “challengen” in het offroad rijden. We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op het balanceren en de techniek van het offroad rijden. Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker zodat er telkens voor iedereen een uitdaging in zit, maar er wordt steeds rekening gehouden met ieders persoonlijke comfort zone. Tijdens deze oefeningen krijg je telkens individuele feedback door een BMW Gecerftifieerd Offroad Instructeur.

In de voormiddag blijven we voornamelijk ter plaatse waar we je na een opwarmingsoefening leren voeling krijgen met kijktechniek, houding, balanceren, korte bochten, … In de namiddag maken we een gevarieerde rondrit op voornamelijk onverharde wegen in de streek. Tijdens deze rit stoppen we op verschillende plaatsen om wat meer doorgedreven oefeningen te bespreken zoals emergency stops, short down- and uphill, stoppen op een helling, hoe te rijden in smalle geulen, …

Tijdens de cursus is het niet verplicht om met noppenbanden te rijden. Heeft het net geregend of zal het regenen die dag dan kunnen noppenbanden handig zijn maar zijn ze niet verplicht. Beschik je niet over een GS, dan kun je steeds bij ons terecht voor een geschikte huurmotor.

De groep bestaat steeds uit minimum 4 tot maximaal 10 deelnemers. Op die manier willen we voor iedere deelnemer de individuele benadering garanderen.

Dagplanning:
9h00: Welkom, overlopen dagplanning + registratie (incl. koffie en ontbijtkoek)
9h30: Start cursus op oefenterrein
11h00: Korte pauze
11h15: Offroad rijtechnieken op oefenterrein
12h30: Lunch (incl)
13h30: Start offroad rit met oefeningen
15h00: Korte pauze
15h15: Offroad rijtechnieken tijdens rondrit
16h30: Einde

Locatie:
Geraardsbergen

Prijs:
Voor de training betaal je 150€ per persoon inclusief koffie & ontbijtkoek, lunch + drankje en certificaat.
Beschik je niet over een GS of rij je graag eens met een ander model, dan kun je bij ons terecht voor een huurmotor.

•BMW G310 GS: 125€/dag
•BMW F 750 GS: 125€/dag
•BMW F 850 GS: 150€/dag
•BMW F 850 GS Adventure: 150€/dag
•BMW R 1250 GS: 150€/dag
•BMW R 1250 GS Adventure: 150€/dag

Terug naar overzicht